Agris.cz - agrární portál

Velký evropský výrobce lasagní investuje do továrny v Polsku

27. 6. 2013 | ČTK

Firma Pasta Food Company, která je společným podnikem dvou předních evropských výrobců mražených lasagní, ve středu zahájila stavbu nové továrny v Polsku. Projekt za 80 milionů zlotých (zhruba 476 milionů Kč) má přinést pracovní příležitosti pro 200 lidí, informovala dnes polská agentura PAP. Při rozhodování o investici se podle ní uvažovalo i o místech v České republice nebo na Slovensku. Volba ale nakonec padla na západopolské město Opole.     

Společnost The Pasta Food Company založily firmy Stefano Toselli z Francie a belgická Ter Beke. Obě jsou velkými hráči na evropském trhu s lasagnemi, podotkla agentura PAP. Z továrny ve městě Opole chtějí dodávat lasagne do obchodů v celé střední Evropě.     

Stavební práce a montáž zařízení má skončit do roku 2014. S výrobou chce společnost začít do června 2014. Agentura PAP napsala, že továrna v Polsku bude technologicky nejvyspělejším zařízením na výrobu lasagní v Evropě.     

Společnosti Stefano Toselli a Ter Beke zaměstnávají 2200 lidí a roční tržby dohromady dosahují 480 milionů eur. Stefano Toselli prodává své výrobky v 25 zemích.     

Trhem s potravinářskými produkty v Evropě letos otřásl skandál s koňským masem, které bylo ve více evropských zemích včetně ČR vydáváno za hovězí. Levnější koninou bylo nahrazováno hovězí například v masových kuličkách či lasagních. Skandál měl negativní dopad na prodej


Zdroj: ČTK, 27. 6. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 03:17