Agris.cz - agrární portál

Nejlepší zemědělskou firmou za loňský rok je V&H BETTA

1. 7. 2013 | ČTK

Nejlepší zemědělskou firmou za loňský rok je podle Zemědělského svazu ČR společnost V&H BETTA z Vinar na Královéhradecku, sdělil ČTK zástupce svazu Jaroslav Šubrt. V soutěži, která se konala podvanácté, jde o ocenění ekonomických ukazatelů. Firmě se v roce 2011 podařilo o více než třetinu zvednout výkony na 68 milionů korun.

Jelikož jde o ekonomicky zaměřenou soutěže, vedoucí podniků se poté zpravidla účastní i celostátní soutěže Manažer roku. "Naše hodnocení nám pak umožňuje navrhovat podniky do dalších významných soutěží na úrovni národního hospodářství," vysvětlil Šubrt. 

Oceněná firma měla předloni 27 zaměstnanců a výkony činily 68 milionů korun, o 25 milionů více než v roce předchozím. Zisk se zvýšil ze tří milionů na 12 milionů Kč. O rok dříve byla společnost ještě ve ztrátě. Podnik vznikl v roce 1994.

Zemědělský svaz ocenil nejlepší podniky také v různých výrobních oblastech. V&H BETTA zvítězila v kukuřičné a řepařské oblasti, v bramborářské pak Zemědělské družstvo vlastníků Novoveselsko ze Žďárska a v bramborářsko-ovesné a horské oblasti ZS Dublovice z Příbramska.

"Objevuje se stále více osobností, jejichž manažerské kompetence, dovednosti a podnikatelské výsledky je řadí k manažerské špičce nejen v Česku, ale i v Evropě," doplnil Šubrt.    


Zdroj: ČTK, 1. 7. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 01:43