Agris.cz - agrární portál

EK schválila pomoc pro německé zemědělce postižené záplavami

2. 7. 2013 | ČTK

Evropská komise dnes schválila plánovanou státní pomoc ve výši 600 milionů eur (15,6 miliardy Kč) pro německé zemědělce postižené záplavami. Pomoc by mohla zemědělcům uhradit až 100 procent ušlých příjmů v letošním a příštím roce, nebo pokrýt škody na budovách, zařízeních, úrodě a zvířatech, píše agentura Reuters. 

Plánovaná pomoc podle komise splňuje pravidla Evropské unie pro státní podporu. "Znamená to, že Německo může začít vyplácet odškodné za újmy způsobené nedávnými záplavami," uvedla komise. Německá vláda hodlá na opravy škod způsobených červnovými záplavami celkově vynaložit až osm miliard eur (208 miliard Kč). 

České ministerstvo financí minulý měsíc uvedlo, že připravuje žádost o úhradu části škod po letošních povodních z evropského Fondu solidarity. Ten funguje mimo běžný rozpočet EU, na výplatu náhrady škod se musí složit ostatní členské země poté, co žádost schválí Evropská komise, europarlament a Rada EU. 


Zdroj: ČTK, 2. 7. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 23:35