Agris.cz - agrární portál

Požáry kombajnů na jižní Moravě způsobily milionové škody

28. 7. 2013 | ČTK

Milionové škody způsobily v posledních dnech na jihu Moravy požáry kombajnů. Od středy do dnešního podvečera vyjížděli hasiči nejméně k pěti hořícím zemědělským strojům. Dnes zasahovali u Mikulova na Břeclavsku a Veverské Bítýšky na Brněnsku, zjistila ČTK z přehledu zásahů.    

V noci na dnešek hořel kombajn v Dražovicích na Vyškovsku. Škoda dosáhla dvou milionů korun. Hasiči požár uhasili krátce po půlnoci. Příčinou je pravděpodobně technická závada, uvedl mluvčí hasičského sboru Jaroslav Mikoška.   

U Mikulova se dnes po 17:00 plameny rozšířily z kombajnu také na okolní pole. Hasiči museli konstrukci stroje zcela rozebrat. Škodu předběžně vyčíslili na milion korun. Příčinu zatím neurčili, stejně jako v případě Veverské Bítýšky.    

Ve středu shořel jeden kombajn při sklizni řepky v Horních Kounicích na Znojemsku. Plameny stroj zničily, škoda se blížila ke dvěma milionům. Větším škodám se podařilo zabránit ve středu v Dubňanech na Hodonínsku. Vznícenou elektroinstalaci tam zemědělci zkrotili hasicím přístrojem.


Zdroj: ČTK, 28. 7. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 03:59