Agris.cz - agrární portál

Ovocnáři z celého světa se poprvé setkají v České republice

6. 8. 2013 | ČTK

Pěstitelé jablek a hrušek z celého světa se poprvé setkají v České republice na mezinárodní konferenci Prognosfruit, která se uskuteční 8. až 10. srpna v Praze. V pátek na konferenci zveřejní odhady a průběh sklizně hlavních odrůd jablek a hrušek v jednotlivých zemích světa. ČTK řekl Martin Ludvík, předseda Ovocnářské unie ČR, která se na přípravě akce podílí.    

Hlavním organizátorem je světová organizace pro jablka a hrušky - World Apple and Pear Association (WAPA). Na konferenci odborníci zveřejní také světový stav zásob jablečného koncentrátu a vývoj cen této komodity i vstupní suroviny, v pátek odpoledne se uskuteční tisková konference.    

Odborníci na konferenci také budou diskutovat na téma konkurenceschopnosti odvětví a vývoji sortimentu nabízeného spotřebitelům, čeká je také exkurze do ovocnářské oblasti Český ráj.    

Konference Prognosfruit se loni konala v Toulouse ve Francii, v roce 2011 ve slovinské Lublani a o rok dříve na Ukrajině. V roce 2014 se uskuteční v Turecku. Více informací o konferenci je možné najít na www.prognosfruit.eu.


Zdroj: ČTK, 6. 8. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 20:13