Agris.cz - agrární portál

Dalších 27 potravin od třinácti výrobců získalo značku Klasa

8. 8. 2013 | ČTK

Dalších 27 potravinářských výrobků od 13 výrobců získalo značku kvality Klasa. Oceněny byly například sýry z mlékárny Lacrum Velké Meziříčí, klobásy a párky od firmy Steinex nebo smetanový brusinkový jogurt z Chocně. ČTK o tom informovala agentura Comunica.    

Národní značku kvality Klasa uděluje potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003, výrobce ji získává na tři roky. Při zhoršení kvality či porušení stanovených podmínek jim může být logo odebráno dříve. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku Klasa na obalech celkem 1186 produktů od 220 českých a moravských výrobců. Značku spravuje Státní zemědělský intervenční fond (SZIF).    

V roce 2012 šlo na podporu značky Klasa 200 milionů korun. "Pro rok 2013 došlo ke snížení rozpočtu o 40 milionů korun u značky KLASA a o deset milionů u značky Regionální potravina, což povede k poměrnému omezení marketingových a komunikačních aktivit u obou značek," uvedl mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu Petr Hlavatý.    

SZIF loni podepsal smlouvu s agenturou Comunica, která značku propaguje do konce letošního roku. Comunica vyhrála výběrové řízení k zakázce s maximální cenou 310 milionů korun.    

V letošním roce se podpora značky Klasa zaměřila na podporu prodeje a edukaci zákazníků přímo v místě prodeje. Vedle tohoto běží spotřebitelské soutěže a kampaně v médiích. Značka se také letos představí na největší zemědělském veletrhu Země živitelka.    


Zdroj: ČTK, 8. 8. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 03:42