Agris.cz - agrární portál

Danone koupila amerického výrobce jogurtů YoCrunch

12. 8. 2013 | ČTK

Francouzská potravinářská skupina Danone pokračuje v expanzi na silně rostoucím americkém trhu jogurtů. Firma dnes oznámila, že přebírá tamního výrobce jogurtů YoCrunch, cenu transakce ale nezveřejnila. YoCrunch měla loni tržby kolem 110 milionů dolarů (2,1 miliardy Kč) a v posledních letech jí výnosy rostly stabilním dvouciferným tempem. Podle Danone je to v USA přední dodavatel jogurtů s posypkou.   

Danone má na americkém trhu jogurtů se značkami Dannon, Activia, Stonyfield Farm a Danimals už asi 30 procent. Američané konzumují daleko méně jogurtů než Evropané, jejich spotřeba ale posledních pět let roste průměrným tempem 8,5 procenta. Letos by podle společnosti Euromonitor International měl americký trh jogurtů zpomalit růst na 5,9 procenta, bude to ale stále asi dvojnásobné tempo proti růstu celého tamního trhu balených potravin.    

Danone se minulý měsíc dohodla s řetězcem Starbucks na prodeji svých jogurtů pod značkami obou firem v kavárnách a prodejnách této americké firmy.    

Čistý zisk Danone se v prvním pololetí zvýšil meziročně o deset procent na 972 milionů eur (přes 25 miliard Kč). Růst tržeb klíčové divize mléčných produktů, která se na celkových příjmech společnosti podílí téměř 60 procenty, ve druhém čtvrtletí zrychlil na 2,6 procenta z 0,7 procenta v předchozích třech měsících.    

Danone je největším světovým výrobcem jogurtů a od roku 1990 působí i na českém trhu.     


Zdroj: ČTK, 12. 8. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 03:08