Agris.cz - agrární portál

Vinařem roku je již potřetí Josef Valihrach z Krumvíře

23. 8. 2013 | ČTK

Vítězem soutěže Makro Vinař roku se letos stal Josef Valihrach z Krumvíře na Břeclavsku. Druhé místo v této národní soutěži vín obsadilo Vinařství Mikrosvín Mikulov, třetí pozice patří Vinařství Proqin Velké Němčice, informovali dnes ČTK organizátoři soutěže. Pro rodinné vinařství z Krumvíře je to již třetí vítězství v jedenáctileté historii soutěže. Jejím organizátorem je Český archív vín.    

Vinaři letos do soutěže přihlásili 609 vín, meziročně zhruba o dvě desítky méně. Počet soutěžících vinařství naopak vzrostl oproti loňsku o dvě ze 74 na 76, uvedl ředitel soutěže Petr Marek.    

Josef Valihrach se narodil a celý život žije v Krumvíři. Lásku k vínu zdědil po svém otci. Své první víno vyrobil ve 14 letech a má také v jeho výrobě takřka čtyřicetiletou praxi. Rodinný podnik založil v roce 1990.    

V současnosti je jedním z nejúspěšnějších moravských vinařů na zahraničních soutěžích. Soutěž Vinař roku vyhrál v roce 2009 a následně prvenství obhájil v loňském roce, v loňském ročníku skončil druhý za znojemským Znovínem. Valihrach je spoluzakladatel a předseda Vinařské asociace ČR.


Zdroj: ČTK, 23. 8. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 04:21