Agris.cz - agrární portál

Rodinná farma v Moravskoslezském kraji ožila předposlední prázdninový víkend Farmářskými slavnostmi

27. 8. 2013 | MZe ČR

Přes čtyři tisíce návštěvníků dorazilo v sobotu 24. srpna na Farmářské slavnosti v Moravskoslezském kraji. Na rodinné farmě Löwenthalových v Krnově pro ně Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR připravilo bohatý program se zemědělskou tématikou.

Návštěvníci farmy v Krnově si prohlédli výstavu zemědělských strojů, ochutnali regionální potraviny nebo se svými dětmi zapojili do oblíbené Farmářské stezky.  Pro malé návštěvníky byly připraveny hry a kvízy o farmaření, řemeslná stezka, taneční workshop v letním rytmu pro ty nejmenší nebo oblíbený hudebně-vzdělávací program Vanda a Standa.

Na dospělé čekalo kromě malého farmářského trhu s nabídkou čerstvých potravin a výrobků hudební vystoupení country skupiny Hop Trop.

„Věříme, že Farmářské slavnosti návštěvníkům připomenou a oživí osvědčené venkovské tradice. Zároveň těmito akcemi chceme zviditelnit práci českých a moravských farmářů a pomoci jim tak s propagací jejich výrobků. Nákup přímo od farmáře ze dvora je jednou z nejjednodušších cest, jak se dostat k čerstvým a kvalitním potravinám,“ řekla ředitelka Odboru komunikace Ministerstva zemědělství Dana Večeřová.

Slavnostmi chce Ministerstvo zemědělství propagovat české zemědělství a rodinám s dětmi ukázat, jak takové farmaření a domácí hospodářství vůbec vypadá. Dalším důvodem je představit lidem možnost nákupu zaručeně domácích, čerstvých a kvalitních potravin.

Poslední Farmářské slavnosti letošního roku proběhnou v sobotu 14. září na farmě Lyerových v obci Všeň v Libereckém kraji. Vše o slavnostech najdete na webu www.farmarskeslavnosti.eagri.cz.

Dana Večeřová

ředitelka Odboru komunikace MZe


Zdroj: MZe ČR, 27. 8. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 20:58