Agris.cz - agrární portál

Pozvání na družstevní den

29. 8. 2013 | Zemědělský svaz ČR

V rámci výstavy Země živitelka bude možnost navštívit dopolední seminář na téma „Dopad zrušení mléčných kvót v Evropské unii na producenty mléka“. Seminář proběhne v pátek 30. srpna od 10 hodin v pavilonu Z a to v rámci Družstevního dne, který letos organizuje Zemědělský svaz pod zastřešujícím mottem „Perspektivy družstevní formy podnikání“.

Zajímá vás, jaký dopad bude mít zrušení mléčných kvót na české chovatele? Jak se na tuto situaci připravují čeští zpracovatelé mléka? Dojde k výraznému zvýšení produkce mléka v zemích Evropské unie? Nejen tyto, ale i mnohé další otázky budou diskutovány a zodpovězeny na semináři, který se bude konat v rámci tradičního Družstevního dne na výstavě Země živitelka. Každoročním hlavním gestorem tohoto dne je Družstevní Asociace České republiky a vzhledem k tomu, že obsahově je letos Družstevní den zaměřen na zemědělství, je spoluorganizátorem akce Zemědělský svaz ČR. Stěžejním tématem bude sdílení pozitivních či negativních zkušeností s formou družstevnictví v sektoru mléka a diskuse nad perspektivami sektoru i této formy podnikání do budoucna, zejména pak v kontextu zrušení mléčných kvót. Mezi řečníky vystoupí například Ing. Jaroslav Švec, předseda odbytové organizace Mlecoop, který pohovoří na téma „Role odbytových organizací na mléko v ČR“. Na diskusním panelu by neměl rovněž chybět zástupce českých zpracovatelů mléka.


Zdroj: Zemědělský svaz ČR, 29. 8. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 15:47