Agris.cz - agrární portál

Brňané oslavili dožínky, úroda kukuřice bude letos podprůměrná

2. 9. 2013 | ČTK

Lidé v neděli v Brně oslavili dožínky. Podle předsedy regionální agrární komory Václava Hlaváčka dopadla dobře sklizeň řepky a obilovin, naopak málo bude kukuřice. Může za to suché letní počasí. Městem prošel dožínkový průvod, na náměstí Svobody vystoupily folklórní soubory, k ochutnání byly regionální potraviny a zájemci mohli například také shlédnout ukázku práce historických hasičských vozů.     

"Doposud máme sklizeny řepku a obiloviny, jejich sklizeň dopadla ve srovnání s dlouhodobým průměrem poměrně dobře. Problémem bude kukuřice. Předpokládáme, že letošní úroda bude podprůměrná," zhodnotil letošní úrodu Hlaváček. Kukuřici neprospělo suché léto, kdy řadu týdnů nepršelo.     

Letošní dožínky se poprvé konaly ve spolupráci s Mezinárodním folklórním festivalem v Brně. Oslavit sklizeň přišly stovky lidí. Za úrodu přede všemi poděkoval opat Augustiniánského opatství Lukáš Evžen Martinec.


Zdroj: ČTK, 2. 9. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 11:59