Agris.cz - agrární portál

Výstava Koně v akci představí kolekce anglických plnokrevníků

2. 9. 2013 | ČTK

Na mezinárodní výstavě Koně v akci, která začíná v pátek průvodem na Pernštýnské náměstí, bude poprvé možné vidět kolekce anglických plnokrevníků. Tito ušlechtilí koně se už v minulosti na výstavě objevili, nikdy však jako ucelený chovný soubor. Objeví se i zvířata ověnčená sportovními úspěchy, řekla ČTK produkční výstavy Kateřina Mandysová z Dostihového spolku Pardubice.    

"Bude tady vítěz Velké pardubické, angličtí plnokrevníci ve sportu, chovná kolekce z Napajedel a další jednotlivci," uvedla Mandysová. Kromě hřebčína v Napajedlech, který přiveze 15 koní, chovají anglické plnokrevníky pouze někteří soukromí chovatelé.    

Hlavní program je naplánován na sobotu a neděli. Představí se chladnokrevná a westernová plemena, arabští, fríští, starokladrubští, teplokrevní a plnokrevní koně, lipicáni i malá sportovní plemena. K vidění budou chovatelské přehlídky, soutěže v orbě a ovladatelnosti klády nebo divácky velmi populární soutěž v těžkém tahu.    

"Novinkou budou šestispřeží různých plemen, například starokladrubských koní, koní Kinských, chladnokrevných koní a poníků," uvedla Mandysová. Nebude chybět ani westernové ježdění, ukázky sportovních odvětví, jako je parkúr, drezura a všestrannost a ukázkové dostihy koní různých plemen. Po dvou letech se na dostihové závodiště vrací koňské pólo. Novinkou jsou pony hry, kde si děti za asistence rodičů moou vyzkoušet jízdu a ovládání koně.     


Zdroj: ČTK, 2. 9. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 04:24