Agris.cz - agrární portál

Vojenské lesy a statky ČR chybovaly v 90 mil. tendru

13. 9. 2013 | ČTK

Vojenské lesy a statky ČR chybovaly ve zhruba devadesátimilionovém tendru, který vypsaly na přepravu dřevní hmoty pro divizi Lipník nad Bečvou. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběr vítěze tendru. ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Rozhodnutí je pravomocné, Vojenské lesy a statky ČR se proti němu neodvolaly. 

Vojenské lesy a statky vypsaly zakázku loni v září. Do tendru se přihlásily čtyři firmy, jedna z nich nesplnila kvalifikační předpoklady. 

Vojenské lesy vybraly RM FOREST lesní společnost s.r.o. Její nabídku nejdříve zadavatel považoval za mimořádně nízkou, nakonec ji ale přijal. Napadlo to konkurenční Kloboucká lesní s.r.o. 

Podle ÚOHS byly v postupu Vojenských lesů a statků chyby. Hodnotící komise údajně při posuzování vítězné nabídky a její ceny nespecifikovala ty části nabídky, které byly podstatné, což mělo vliv na výběr vítěze. Hodnotící komise musí nabídku posoudit znovu a znovu vybrat vítěze. 

Vítězná firma má přepravit 415.800 metrů krychlových dřevní hmoty včetně nakládky a vykládky dříví. V případě potřeby by měla zajistit i nakládku dříví do vagónů. 


Zdroj: ČTK, 13. 9. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.04.2024 16:07