Agris.cz - agrární portál

Prague Coffee Festival nabídne ochutnávku káv z celého světa

26. 9. 2013 | ceskenoviny.cz

Ochutnávku více než stovky druhů káv z celého světa, přednášky či promítání fotek z kávových zahrad nabídne Prague Coffee Festival, jehož druhý ročník se uskuteční 5. října v Novoměstské radnici v Praze. Součástí akce je doprovodný program, který od 30. září do 4. října nabídnou kavárny po celé České republice. Organizátoři festival představili na dnešní tiskové konferenci.

"Náš festival je oslava kávy samotné, chceme zde představit to nejlepší, co se momentálně ve světě kávy děje. Minulý ročník nám dokázal, že zájem o kvalitní kávu je obrovský," uvedla Kateřina Slováková z organizace Coffee Embassy, která festival pořádá spolu s pražírnámi kávy mamacoffee a Original Coffee.

Festival loni navštívilo kolem 3000 lidí, což organizátory překvapilo. "To číslo bylo fascinující, ale zároveň zničující, protože těch lidí bylo na ten prostor příliš mnoho. Na základě toho bychom měli radost, kdyby účast byla letos o něco nižší, ale aby si program o to víc mohli návštěvníci užít," řekl ČTK Daniel Kolský z Original Coffee.

V rámci programu se lidé mohou těšit na ukázky domácí i alternativní přípravy kávy, etiopský kávový obřad nebo třeba promítání fotografií z kávových farem v Panamě. Uskuteční se také řada přednášek na kávové téma. David Herák z České zemědělské univerzity v Praze bude například hovořit o cibetkové kávě v Indonesii.

Proti loňsku je množství vstupenek limitováno. V předprodeji, který se uskuteční v kavárnách a na e-shopu mamacoffee, bude k dostání 1000 lístků v základní ceně 150 korun. Za cenu 250 korun se pak vstupenky budou prodávat přímo na místě. Děti do šesti let mají vstup zdarma, mládež do 15 let za lístek stejně jako držitelé průkazu ZTP zaplatí 75 korun.

Autor: ČTK

www.ctk.cz


Zdroj: ceskenoviny.cz, 26. 9. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 07:12