Agris.cz - agrární portál

Rožnovské trhy Valašská zahrada ukážou i mletí pohanky

26. 9. 2013 | ČTK

V Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se budou o víkendu konat podzimní zahradnické a řemeslnické trhy nazvané Valašská zahrada. Akce se bude konat od pátku do neděle v prostorách Sport Campu, sdělil dnes ČTK mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross. Kromě tradičního sortimentu, jako jsou zahradní květiny či okrasné dřeviny, nabídne ukázky řemesel. Nebude chybět ani mlynář Šmajstrla z Pohankového mlýna ve Frenštátě pod Radhoštěm, který ukáže tradiční způsob mletí pohanky a nabídne výrobky z ní.

Tahákem bude sobotní show hanušovického řezbáře, který bude po celý den vyřezávat ze dřeva sochy motorovou pilou. Pro děti i dospělé bude v areálu otevřeno několik tvůrčích dílen, v nichž si každý může vytvořit vlastní výrobek, uvedl pořadatel Petr Míček.

Zahrádkáři si budou moci vybrat z chryzantém, vřesů, macešek a dalších podzimních květin. V nabídce budou také okrasné dřeviny, ovocné stromy a keře i cibuloviny, sušené květiny a dekorace. Řemeslníci budou prodávat své výrobky ze dřeva, proutí, keramiky a kožešin.

Součástí zahradnických trhů bude i Svatováclavský jarmark s krajovými specialitami, medem, sýry, uzeninami a masnými výrobky a dalšími domácími výrobky.


Zdroj: ČTK, 26. 9. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 01:36