Agris.cz - agrární portál

Jak se vyrábí kuřecí separát

1. 10. 2013 | ČT 24

Separáty neboli strojně oddělené maso najdeme skoro v každém párku nebo měkkém salámu. Do Česka se jich vozí asi čtyři tisíce tun ročně, hlavně z Belgie, Francie, Nizozemska a Polska. A ještě jednou tolik se jich přímo v tuzemsku vyrábí. Průměrná cena drůbežích párků je 120 korun, kilo separátu přitom vyjde na 15 až 20 korun. I kilo prsních řízků je často levnější než párky z drůbeže.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/244202-jak-se-vyrabi-kureci-separat/


Zdroj: ČT 24, 1. 10. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.12.2025 18:40