Agris.cz - agrární portál

NAŠE BIOFARMA - biopotraviny ryze českého původu

3. 10. 2013 | bio-info.cz

Společnost PRO-BIO, s.r.o. ze Starého Města pod Sněžníkem odstartovala svůj nový projekt s názvem NAŠE BIOFARMA, ve kterém pod značkou BIOHARMONIE nabízí biopotraviny z konkrétních českých ekologických farem.  

„Spotřebitelé stále častěji vyhledávají české potraviny s jasným původem. Projektem NAŠE BIOFARMA reagujeme na tuto poptávku a od října rozšiřujeme naši nabídku o novou řadu biopotravin 100 % českého původu,“ uvádí Ing. Barbora Hernychová ze společnosti PRO-BIO, s.r.o.

V rámci projektu firma prozatím spolupracuje se čtyřmi ekologickými farmami. „Kromě naší vlastní ekologické farmy ve Velkých Hostěrádkách na Břeclavsku nám suroviny dodává pan Hlaváč z ekofarmy v Březí nedaleko Pálavy, pan Přemysl Čech z Postřelmova a pan Moravec z Dobrušky,“ prozrazuje Ing. Barbora Hernychová.

V nabídce zákazníci naleznou zatím sedm bioproduktů z české špaldy, pohanky, sóji a netradiční červenou pšenici. Na každém výrobku je uvedeno konkrétní místo a jméno farmáře, odkud daná suroviny pochází. Součástí představení projektu je i spuštění nových webových stránek www.nasebiofarma.cz, kde lze nalézt informace a fotografie z farem, přehled výrobků a recepty na jejich využití.

„Propojení pěstitelů a konečného spotřebitele považujeme za velmi přínosné pro obě strany. Velmi si vážím svědomité práce farmářů a jejich ohleduplnosti k přírodě, se kterou hospodaří. Chceme je proto v jejich úsilí co nejvíce podporovat,“ doplňuje zakladatel a spolumajitel firmy PRO-BIO, s.r.o. Ing. Martin Hutař.


Zdroj: bio-info.cz, 3. 10. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 07:57