Agris.cz - agrární portál

AFP: Slavné francouzské lahůdkářství Hédiard vyhlásilo úpadek

22. 10. 2013 | ČTK

Slavné francouzské lahůdkářství Hédiard dnes vyhlásilo bankrot. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na zdroj s informacemi o případu. Lahůdkářství Hédiard bylo založeno už v roce 1854, tehdy jako obchod s exotickým ovocem, a záhy se stalo jednou z "vlajkových lodí" francouzského umění žít. V posledních šesti letech se však firma nedostala z červených čísel, píše AFP.

Pařížský soud ve čtvrtek rozhodne, jestli jmenuje správce s cílem poskytnout společnosti několik měsíců na hledání řešení, uvedl také zdroj, podle kterého ale činnost v rámci skupiny "normálně pokračuje".

Hlavní výkladní skříní lahůdkářství je od roku 1880 obchod na pařížském náměstí Madeleine, přímo naproti jeho soupeři, lahůdkářství Fauchon. Nakupovat v kterémkoli z nich se v minulosti svým způsobem stalo symbolem postavení.

Hédiard v roce 2007 spolkli Rusové, konkrétně společnost Luxadvor ovládaná Sergejem Pugačovem. Web lesechos.fr informoval, že lahůdkářství má 160 zaměstnanců.


Zdroj: ČTK, 22. 10. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 10:39