Agris.cz - agrární portál

Likérku Fruko-Schulz ovládl ruský holding Lagoda

24. 10. 2013 | Denik.cz

Jindřichohradecké likérka Fruko-Schulz je v rukou ruského holdingu Lagoda.

Ruský holding se stal většinovým vlastníkem společnosti poté, co odkoupil podíl Vladislava Blechy a ředitele Josefa Nejedlého.

Deníku to potvrdil právě Vladislav Blecha: "Prodal jsem svůj obchodní podíl a k poslednímu srpnu jsem ve Fruku-Schulz své aktivity ukončil."

Josef Nejedlý dál zůstává v čele likérky, které se tímto krokem otevřely další možnosti exportu.

Zaměstnancům se o změně vlastníka likérky moc nechce hovořit. "Zatím se nic nezměnilo," uvedl jeden z pracovníků.

Připravujeme další podrobnosti.

Společnost vznikla roce 1993, kdy v restituci syn původních majitelů Rudolf Schulz dostal zpět likérku v Jindřichově Hradci. Firma postupně začala opouštět prostory v centru města a veškerou výrobu přestěhovala na Jiráskovo předměstí do areálu, kde původně sídlil Agropodnik.

V roce 2003 odkoupili Josef Nejedlý a Vladislav Blecha třicetiprocetní vlastnický podíl od potomků restituenta Rudolfa Schulze. A v roce 2007 koupila petrohradská likérka Ladoga minoritní podíl akcií vlastníka – společnosti Furato. Tímto vstupem se pro Fruko-Schulz otevřely brány Ruské federace, došlo k zavedení nových technologií, začaly se vyrábět nové brandové likéry určené převážně pro ruský trh a pro export obecně.

Autor: Lenka Novotná


Zdroj: Denik.cz, 24. 10. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 23:49