Agris.cz - agrární portál

Zemědělské blokády silnic u Paříže si vyžádaly jednu oběť

22. 11. 2013 | ČTK

Smrtí jednoho řidiče a zraněním dalších šesti osob skončily dvě automobilové nehody, které se ve čtvrtek ráno staly během demonstrace francouzských zemědělců u Paříže. Vláda po nehodách vyzvala k okamžitému zrušení blokád silnic, kterými se zemědělci rozhodli dopoledne protestovat proti vládě. Žádné další incidenty už ale hlášeny nebyly.    

Mrtvým je podle serveru listu Le Figaro jeden 28letý hasič, který jel autem do práce a u zátarasu zemědělců se srazil s kamionem. Šest zraněných osob si vyžádala srážka traktoru s policejním minibusem u jiného zátarasu. Zemědělské odbory vyzvaly k blokádě Paříže celé dopoledne pomocí traktorů a další techniky na protest proti podle nich příliš vysokým daním a menším dotacím.    

"Ty zátarasy je nutné okamžitě odstranit," uvedl v ranním prohlášení ministr dopravy Frédéric Cuvillier, jehož citovala agentura AFP. Na místa protestů, které od rána několik hodin vážně komplikovaly automobilovou dopravu kolem francouzské metropole, dorazily početné bezpečnostní síly, ale nakonec nezasáhly.    

Podle serveru tamního listu Libération zemědělci sice všude hned neodjeli, ale zmírnili blokádu. Vláda slíbila zemědělským odborům, že s nimi bude o jejich problémech jednat.


Zdroj: ČTK, 22. 11. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 03:12