Agris.cz - agrární portál

Prohlášení AK ČR

29. 11. 2013 | APIC-AK

České zemědělství se dlouhá léta ubíralo cestou poklesu své produkce, snižování zaměstnanosti a zvyšování dovozu potravin.

V současné době přichází šance tento vývoj obrátit. Je dána dobře vyjednanými podmínkami pro české zemědělství a potravinářství v nové reformě Společné zemědělské politiky EU, která začne postupně nabíhat od 1. ledna 2014 s platností do roku 2020.

Je to šance poslední a je životně důležité nejenom pro zemědělce, ale pro všechny občany, spotřebitele, ji využít.

Záruka k tomu je jediná – kompetentní, odborný a kvalitní ministr zemědělství. Takový nyní na Těšnově sedí – Ing. Miroslav Toman, CSc. Požadujeme, aby nový ministr zemědělství byl osobnost s odbornými, manažerskými a praktickými znalostmi se schopností znovu nastartovat české zemědělství ku prospěchu této země.

Výše uvedené prohlašujeme s plnou zodpovědností a žádáme zodpovědné politiky a prezidenta republiky, aby konali ku prospěchu českého zemědělství a celé naší země.

Žádáme důrazně, neboť dost bylo doby, kdy celý resort byl v roli pokusných králíků v rukou nekompetentů.

  • Ing. Jan Veleba, v.r.
  • prezident  AK ČR

Zdroj: APIC-AK, 29. 11. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 17:22