Agris.cz - agrární portál

KLASOU se může pyšnit dalších sedmnáct výrobků!

4. 12. 2013 | APIC-AK

Národní značku kvality KLASA nově získalo dalších 17 výrobků od dvou výrobců. Do „galerie“ nejkvalitnějších produktů na českém trhu tak nyní patří výborné mlékárenské výrobky od společnosti Madeta a lahůdky od Cábů. V současné době drží národní značku kvality KLASA více než 200 českých a moravských producentů.

Značku kvality KLASA mohou získat pouze výrobky nejvyšší kvality, které obstojí při hodnocení před komisí odborníků složené ze zástupců Ministerstva zemědělství, Potravinářské komory, Agrární komory, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy a dalších. Národní značka kvality KLASA slouží spotřebitelům a odběratelům k lepší orientaci při identifikaci výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými konkurenčními potravinami na trhu.

Lahůdky od Cábů nově s KLASOU

Rodinná firma Lahůdky u Cábů s.r.o. vznikla v roce 1991 a produkty studené kuchyně zde vyrábí již druhá generace. V jihočeské Kremži se v současnosti připravují bagety, obložené chleby, chlebíčky a mísy, aspikové a pikantní výrobky, saláty, pomazánky a tvarohové dezerty. Díky výjimečné kvalitě a tradičním postupům si v prosinci vysloužily Lahůdky u Cábů ocenění KLASA. Značku kvality obdržel Vlašský salát, Rybí salát, Pochoutkový salát a vynikající Ševcovský Mls.

Madeta, tradice mlékárenských produktů se stoletou tradicí

Jihočeská Madeta byla založena 1901 v Táboře a málokdo ví, že název společnosti je složeninou z původního názvu MLÉKÁRENSKÉ DRUŽSTVO TÁBORSKÉ. V současnosti se stovky mlékárenských výrobků zpracovávají v pěti závodech a Madeta se díky své produkci může pyšnit titulem největší zpracovatel mléka v České republice a právem je hrdým držitelem národní značky kvality KLASA. Tu nově získaly výborné sýry Jihočeský Eidam 30 %, Jihočeský Eidam 45 %, Jihočeský Eidam 44 % uzený, Madeland 45 %, oblíbené Blaťácké zlato, Jihočeská Niva 50 %. Dále pak Jihočeský tvaroh tučný, Jihočeský tvaroh polotučný, Jihočeský tvaroh odtučněný, Jihočeský Nature bílý jogurt, tavené sýry Primator a Madetka a také výtečné Jihočeské máslo.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky a její udělování je součástí národního programu na podporu kvalitních potravin na tuzemském trhu. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1192 produktů od 225 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

- TISKOVÁ ZPRÁVA - Kontakt: | Martina Bauerová, Comunica, a.s., tel: 420 225 347 218, 724 681 728,bauerova@comunica.cz

zdroj: Státní zemědělský intervenční fond »


Zdroj: APIC-AK, 4. 12. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 05:16