Agris.cz - agrární portál

Historii zemědělského muzea přiblíží výstava na Letné

12. 12. 2013 | ČTK

Více než stoletou historii Národního zemědělského muzea v Praze přibližuje výstava, kterou otevřou dnes v jeho budově v Praze. Návštěvníci se na ní například dozvědí, že počátky muzea spadají už k Jubilejní zemské výstavě v roce 1891.    

Muzeum samotné bylo založeno v roce 1918. Od těch dob vystřídalo řadu míst i objektů, než zakotvilo ve funkcionalistické budově na Letné. V nově upravených sálech mohou zájemci vidět stálou expozici historických traktorů a další zemědělské techniky, expozici potravinových obalů v historickém kontextu, dvůr s malou naučnou stezkou O stromech a lese i řadu menších výstav.    

Muzeum spravuje rovněž čtyři pobočky - Muzeum českého venkova na zámku Kačina u Kutné Hory, Muzeum zemědělské techniky v Čáslavi, Muzeum lesnictví, myslivosti a rybářství na loveckém zámku Ohrada u Hluboké nad Vltavou a Muzeum vinařství, zahradnictví a životního prostředí ve Valticích na jižní Moravě.


Zdroj: ČTK, 12. 12. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 06:26