Agris.cz - agrární portál

Pivovary Lobkowicz zvažují vstup na burzu, hledají nové investory

12. 12. 2013 | E15 on line

Společnost Pivovary Lobkowicz zvažuje vstup na trh START pražské burzy cenných papírů. Skupina, kterou tvoří sedm regionálních pivovarů, chce totiž navýšit svůj základní kapitál. K úvaze o primární emisi akcií přivedla její vlastníky poptávka ze strany lokálních investorů.

Mimořádná valná hromada skupiny rozhodla v listopadu o navýšení základního kapitálu úpisem nových akcií. Ty chce nabídnout v omezeném počtu externím investorům formou neveřejné nabídky. Majitelé firmy si od případné emise slibují získání investorů i zvýšení povědomí o značce mezi veřejností.

„V tuto chvíli uvažujeme o primární emisi akcií mateřské společnosti Pivovary Lobkowicz Group, která by měla být bezprostředně po emisi přijata k obchodování na trhu START provozovaném Burzou cenných papírů Praha,“ uvedl generální ředitel Lobkowicze Zdeněk Radil.

Podle něj je aktuálně finalizován informační dokument, který bude předložen vybraným investorům a burze. Manažerem případné emise by měla být Česká spořitelna.

„Poptávku po cenných papírech naší společnosti registrujeme jak od našich obchodních partnerů, tak i od našich konzumentů, kteří si piva z našich regionálních pivovarů oblíbili a jejich konzumací by tak po zakoupení akcií vlastně tvořili vlastní hodnotu,“ dodal Radil.

Lobkowicz má po celé republice sedm provozů

Součástí skupiny jsou pivovary v Uherském Brodě, Protivíně, Jihlavě, Hlinsku v Čechách, Klášteře Hradišti nad Jizerou, ve Vysokém Chlumci a Černé hoře na Blanensku. Majoritním vlastníkem společnosti je Martin Burda spolu s finančníkem Grzegorzem Hótou. Minoritní podíly ve firmě drží podnikatelka Eva Kropová a generální ředitel Radil.


Zdroj: E15 on line, 12. 12. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 01:11