Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16.12.2013

17. 12. 2013 | Agris

Eurostat:Zisk českého zemědělství letos mírně vzroste na 16,8 mld

Zisk českého zemědělství letos meziročně mírně vzroste z loňských 16,4 miliardy na 16,8 miliardy Kč, vyplývá z odhadu, který na svém webu zveřejnil Evropský statistický úřad (Eurostat). Údaje dnes ČTK poskytl Český statistický úřad. Pokud se odhad naplní, byl by to druhý nejvyšší zisk odvětví od roku 1998, odkdy je statistiky zjišťován.

Soud EU zrušil rozhodnutí povolit geneticky modifikovaný brambor

Tribunál Soudního dvora EU zrušil rozhodnutí Evropské komise, která v roce 2010 povolila uvést na evropský trh geneticky modifikovaný brambor Amflora. Informovala o tom tisková služba soudu. Důvody jsou procesní, podle tribunálu komise nedodržela všechna pravidla postupu, který s vydáním povolení souvisí.

Perspektivní mimounijní země pro vývoz potravin a zemědělsko–potravinářských technologií

Publikace zaměřená na přiblížení dosažených výsledků zahraničního obchodu se zemědělskými a potravinářskými produkty ve vybraných obchodně zajímavých zemích stojících mimo Evropskou unii, na podrobnější pohled na obchodní a ekonomické podmínky v těchto zemích a na možnosti uplatnění českých produktů na jejich trzích.

Veleba:Ideálním ministrem zemědělství by byl i nadále Toman

Ministerstvo zemědělství by podle Agrární komory měl řídit odborník. Takové kandidáty momentálně nenabízí KDU-ČSL. Naopak je má ČSSD i ANO, uvedl dnes na narychlo svolané konferenci prezident komory Jan Veleba. Ideálním řešením pro české zemědělství by podle Veleby bylo, aby V úřadu na Těšnově zůstal současný ministr v demisi, bývalý prezident Potravinářské komory Miroslav Toman.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 17. 12. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 18:43