Agris.cz - agrární portál

Zájem o sekt je enormní, linky možná pojedou i na Silvestra

23. 12. 2013 | novinky.cz

Mimořádnou pracovní sobotu mají za sebou zaměstnanci Bohemia Sektu. A dost možná je čeká další ještě mezi svátky, případně přímo na Silvestra.

„Zájem o šumivá vína se v prosinci vždy stupňuje, letos je ale v posledních dnech roku poptávka skutečně enormní,“ řekl Právu Martin Fousek, marketinkový ředitel firmy ze Starého Plzence.

„V jednom dni expedujeme i půl miliónu lahví, což jinak prodáváme za celý leden a únor dohromady. Ten nepoměr je hodně divoký,“ podotkl Fousek a dodal: „Denně od nás odjíždí patnáct plně naložených kamiónů, dalších dvacet pak z našich logistických center.“

V sobotu 21. prosince mimořádná směna vyrobila devadesát tisíc lahví sektu, v pondělí před Štědrým dnem výroba pokračuje. „V pátek 27. prosince zjistíme, jak to vypadá s objednávkami od velkých obchodních partnerů, a může se stát, že výroba pojede i 30. a 31. prosince. Nelze vyloučit ani další pracovní sobotu 28. prosince,“ konstatoval Fousek.

Zaměstnanci budou na telefonu  

Zaměstnanci budou čekat na verdikt manažerů doma „na telefonu“. „V případě potřeby je povoláme, jde o zhruba dvacet lidí, kteří pracují u výrobních linek, zajišťují expedici i chod zákaznického centra,“ upřesnil Fousek.

V České republice se každoročně vypije kolem devíti miliónů lahví sektu ze Starého Plzence. „Letos to číslo bude podobné,“ doplnil Fousek. Společnosti Bohemia Sekt se letos podařilo zvýšit tržní podíl v maloobchodě z 65 na sedmdesát procent, v gastronomii ovládá čtyři pětiny trhu. Nejžádanější je klasická Bohemia Sekt demi sec.


Zdroj: novinky.cz, 23. 12. 2013





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 17:52