GASTRO TOUR 2014 - festival profesionální gastronomie představí nejnovější kulinářské trendy
18. 2. 2014 | Agris
Již pátý ročník festivalu GASTRO TOUR 2014 se uskuteční 20. – 23. února 2014 v prostorách Křižíkova pavilonu B, Výstaviště Praha - Holešovice. Pro milovníky dobrého jídla je festival příležitostí seznámit se s novinkami v oblasti nejnovějších technologií, surovin a postupů, určených pro moderní gastronomii. Řada významných osobností domácí gastronomické scény a hotelnictví představí v pestrém programu festivalu formou přednášek, workshopů, živých prezentací a degustací to nejlepší, co česká profesionální gastronomická scéna v současnosti nabízí. Program festivalu je koncipován tak, aby si v něm našli to své nejen gastronomičtí odborníci, ale také laici se zájmem o kvalitní gastronomii.
Na scéně GASTRO REPORT&MINUTKA ve spolupráci s Kulinářskou akademií AKC ČR je připraven bohatý program workshopů pro registrované profesionály, kteří zde budou mít šanci seznámit se s gastronomickými novinkami a zdokonalovat své umění po boku předních kuchařů. Scéna CAFFÉ & PATISSERIE nabídne programy pod vedením špičkových odborníků z řad profesionálních cukrářů, specialistů na kávu a kavárenství i specialistů na čaj a čajovou kulturu. HOTREQ FÓRUM pak ukáže nové inspirace a zajímavé postřehy zejména provozovatelům ubytovacích zařízení.
V tematických gastronomických zónách budou moci všichni návštěvníci GASTRO TOUR sledovat, trénovat i ochutnat přípravu trendových pokrmů ve stylu Fresh Food, Slow Cooking, ale i osvědčenou domácí kuchyni v moderních úpravách a kombinacích.
Pro návštěvníky je připravena i celá řada setkání s atraktivními specialitami zahraniční gastronomie, jakým bude páteční ústřicové odpoledne nebo víkendové grilování, příprava sushi a další. Cukráři potěší návštěvníky novými druhy zmrzliny, čokolády, zdobením dortů a dalšími sladkými disciplínami. V neděli v rámci programu festivalu proběhne také Memoriál Jaromíra Sadílkao nejlepší tažený závin.GASTRO TOUR se již tradičně bude věnovat také tématu kvalitního školního stravování.
Laický milovník gastronomie v rámci programu GASTRO TOUR také nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci přední domácí a zahraniční gastronomické špičky, ale bude mít šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už zvolí oblíbené jídlo v tematických restauracích, nebo půjde objevovat nové chutě do kulinářských studií, prožije množství gastronomických zážitků. Čeká na něj i řada pivních speciálů, dobré kávy, čaje a dalších nápojů, a také široká nabídka cukrářských výrobků a delikates.
Festival gastronomie a hotelnictví probíhá v rámci veletrhu TOP GASTRO&HOTEL, souběžně s veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW. Organizátorem festivalu je T&M Creative ve spolupráci sAsociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR.
Festival GASTRO TOUR otevře své brány ve čtvrtek a pátek 20. – 21. února 2014 od 10:00 do 18:00 hod., v sobotu 22. února 2014 od 9:00 do 18:00 hod. a v neděli 23. února 2014 od 9:00 do 17:00 hod.
Více informaci a podrobný program na www.gastro-tour.cz
Výběr z programu GASTRO TOUR 2014: Matcha Tea – zelený čaj, jaký ještě neznáteČtvrtek 20.2.2014, 13:00 - 14:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE
Café Creative
Čtvrtek 20.2.2014, 16:30 - 17:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE
Řízená degustace kávových směsí. Orientujete se v široké nabídce druhů a značek kávy? Jak vybrat správnou kávu pro váš podnik? Povídání o zajímavé historii a současnosti J.J. Darboven.
POLÉVKY AŽ NA PRVNÍM MÍSTĚ aneb ABY POLÉVKA NEBYLA NUDA
Pátek 21.2.2014, 10:30 - 12:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA Jak učinit z polévky perlu vaší kuchyně? Polévky by měli lahodit nejen žaludku, ale také oku zákazníků, které tak připravíte na další kulinářské zážitky ve vaší restauraci. Návrat k polévkám bude prezentovat i mobilní polévkový fresh bar Rieber&Son Chef Club, kde se budou moci všichni návštěvníci Gastro Tour přesvědčit o tom, že polévka je neopomenutelnou součástí vyváženého jídelníčku .
HLAVNĚ NEŘÍKEJTE ZDRAVĚ. Nové pohledy na problematiku školního stravování
Pátek 21.2.2014, 15:00 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA Redakce časopisu GASTRO REPORT & MINUTKA společně s partnerem Školní jídelna, Praha 10 – završila projekt na popularizaci luštěnin v moderním zdravém jídelníčku ve školních jídelnách. Originální koncept vypracovaný společností Vitana FS tak byl ověřen přímo v praxi. Zkušenosti s novým přístupem ke školnímu stravování – zaváděním zeleninových barů, nabídkou svačin ve školním bufetu, tématickým gastronomickým akcím v jídelnách předá v rámci samostatného programu pro provozovatele školních jídelen Mgr. Vrtiška za vedení organizace ŠJ Praha 10 a Zdeněk Hladík, člen správní rady Společnosti pro výživu.
Výroba tabulkových čokolád
Pátek 21.2.2014, 15:00 - 16:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Ukázky výroby speciálních tabulkových čokolád prémiové kvality předvedou odborníci z Passion Chocolate Boutique
Výroba čokoládových pralinek
Sobota 22.2.2014, 11:30 - 12:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE
Výprava do tajemství výroby čokoládových pralinek pod vedením odborníků z Passion Chocolate Boutique
Křest knihy Václava Malovického - Bez vody neuvaříš
Sobota 22.2.2014, 13:30 - 14:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Za účasti autora. Knihu slavnostně pokřtí kmotra knihy: Valerie Zawadská
Gastronomie v mlžném oparu
Sobota 22.2.2014, 15:30 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA
Nejefektnější progresivní gastronomické techniky a technologie Premium Gastro
Memoriál Jaromíra Sadílka o nejlepší tažený závin
Neděle 23.2.2014, 10:00 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA, spoluorganizátorem je Kulinářská akademie AKC ČR
- 10,00 - 13,00 Odborná část soutěže
- 13,30 - 14,30 Divácká degustační soutěž
- 15,00 - 15,30 MÓDNÍ PŘEHLÍDKA
- 15,30 - 16,00 Slavnostní vyhlášení výsledů
Svět čaje ve všech podobách
Neděle 23.2.2014, 10:30 - 13:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE
- 10,30 - 11,00 ČAJOMÍR - Čajová škola Na Kampě
- 11,00 - 11,30 MATCHA TEA- bio energie v jedné sklenici 1
- 2,00 - 13,00 ČAJOVÁ MIXOLOGIE- Jiří Boháč – teatender - čajový specialista
- 13,00 - 13,30 TRENDOVÝ SERVIS ČAJOVÝCH NÁPOJŮ - Premium Gastro
Malá škola Carvingu
Neděle 23.2.2014, 12:00 - 14:00, STÁNEK – CZECH CARVING STUDIO
Škola carvingu Luďka Procházky - vítěze světové kuchařské olympiády v kat. kuchařské artistiky. Příležitost vniknout do tajů umění vyřezávání z ovoce a zeleniny.
Na stánku Czech Carving Studia budou v průběhu celého festivalu GASTRO TOUR probíhat ukázky umění špičkových odborníků v oboru carvingu.
Zdroj: Agris, 18. 2. 2014
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 02:25