Agris.cz - agrární portál

Dánský pivovar Carlsberg zvýšil čtvrtletní zisk

20. 2. 2014 | ČTK

Dánský pivovar Carlsberg ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil provozní zisk o osm procent na 2,32 miliardy dánských korun (8,5 miliardy Kč). Dobré výsledky v západní Evropě a Asii totiž převážily nad slabým prodejem ve východní Evropě. Firma dnes rovněž navrhla zvýšení celoroční dividendy o třetinu.    

"Skupina Carlsberg dosáhla solidního růstu zisku navzdory celkově obtížnému makroekonomickému prostředí a omezením pro prodej (alkoholu) v Rusku," uvedl generální ředitel společnosti Jörgen Buhl Rasmussen. Ruský trh s pivem loni kvůli zpomalení hospodářského růstu a omezení pouličního prodeje alkoholu klesl o osm procent, napsala agentura Reuters.    

Carlsberg je čtvrtým největším producentem piva na světě. Mezi jeho nejznámější značky patří Carlsberg, Tuborg, San Miguel či Kronenbourg. Firma úzce spolupracuje s Budějovickým Budvarem, který je od června 2007 výhradním importérem Carlsbergu do České republiky. Carlsberg se naopak stará o prodej produktů Budvaru na některých zahraničních trzích.


Zdroj: ČTK, 20. 2. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 11:31