Agris.cz - agrární portál

Závadné koňské maso si vyžádalo smrt pěti lidí na Filipínách

3. 4. 2014 | ČTK

Pět lidí zemřelo na Filipínách po konzumaci závadného koňského masa, které zřejmě jedlo až 60 osob. Maso pocházelo ze čtyř koní, kteří uhynuli z neznámé příčiny ve venkovské provincii Sultan Kudarat. Majitelé je odvezli na jatka a jejich maso rozdali lidem. Mezi oběťmi je podle agentury AFP i jeden z původních vlastníků koní.

Mnoho lidí po konzumaci koňského masa onemocnělo, řekl novinářům provinční úředník pro sociální péči Henry Albana. Místní zdravotníci se teď snaží spojit s ostatními lidmi, kteří maso dostali, dodal.

Někteří obyvatelé podle Albana věří, že koně pošli, protože se napásli trávy čerstvě postříkané pesticidy. Lékaři ale ještě přesnou příčinu smrti lidí ani koní nezjistili.

Koňské maso se na Filipínách běžně nekonzumuje. V chudých venkovských oblastech země však obyvatelé často sahají i po méně obvyklých zdrojích masa, jako jsou krysy rýžové nebo žáby.


Zdroj: ČTK, 3. 4. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 12:55