Agris.cz - agrární portál

Pivovaru Bernard stoupl od ledna do března prodej piva o 9,4 pct.

18. 4. 2014 | ČTK

Rodinný pivovar Bernard v Humpolci uvařil za letošní první tři měsíce 48.245 hektolitrů piva. Ve srovnání se stejným loňským obdobím se jeho výstav zvýšil o 9,4 procenta. Pivovaru se daří zvyšovat počty zásobovaných restaurací v Česku i na Slovensku. K růstu prodeje zkraje tohoto roku přispělo i mírné zimní počasí a rozšiřování sortimentu piv Bernard, sdělil dnes ČTK mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

"V poslední době jsme uvedli na trh několik novinek. Jako první pivovar nabízíme ucelenou řadu nefiltrovaných piv, od desítky až po čtrnáctku," uvedl mluvčí. V uplynulém roce bylo v pivovaru uvařili rekordních 231.600 hektolitrů piva, ve srovnání s rokem 2012 objem produkce stoupl o 8,8 procenta. Bernard, největší výrobce piva na Vysočině, zvyšuje produkci řadu let. Proto investuje do rozšíření výrobního zázemí. 

Svoji funkci začíná postupně plnit nový ležácký sklep, do něhož montéři loni v prosinci instalovali 24 tanků, tedy mohutných nerezových nádrží na zrání piva. Dohromady pojmou 9200 hektolitrů moku, čímž kapacita této části výroby nepasterizovaného piva Bernard stoupne přibližně o třetinu.    

"Některé z ležáckých tanků jsou již naplněny novým pivem, ostatní se myjí," přiblížil mluvčí aktuální stav. Byla to téměř padesátimilionová investice. V areálu pivovaru loni rovněž přibyla hala na takzvané přetlačné tanky, v nichž bude hotové pivo čekat na stáčení do láhví a sudů. U něj se náklady pohybovaly kolem 40 milionů korun.    

V minulém roce měl pivovar obrat 450 milionů proti 418 milionům korun v roce 2012.


Zdroj: ČTK, 18. 4. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 23:09