Agris.cz - agrární portál

Soutěž růžových vín ve Znojmě opanoval Jan Stávek

2. 5. 2014 | ČTK

Mezinárodní soutěž růžových vín a klaretů Jarovín letos opanoval Jan Stávek z Němčiček na Břeclavsku. Jeho Rosé Růžený 2013 VOC se stalo šampionem soutěže, firma Víno J. Stávek získala také pohár za nejlepší kolekci. ČTK to dnes za pořadatele oznámil Branko Černý. 

Jarovín s jedenáctiletou tradicí patří k nemnoha evropským soutěžím zaměřeným na růžová vína. Letos hodnotitelé kromě moravských vín ochutnali také rosé z Rakouska, Slovenska a Francie. Jediný přihlášený vzorek z Jižní Afriky nakonec přihlašovatel nedodal. 

Za vítězným vzorkem Jana Stávka skončilo na druhém místě ledové víno Cabernet Sauvignon 2010 z Vinných sklepů Lechovice. Stejný výrobce předložil také nejlepší šumivé víno, a to Zweigeltrebe 2011. Medaile dále putují například do vinařství Volařík, Lahofer a Ludwig. Hodnotitelé ocenili také rakouskou značku Weingut Neustifter a slovenský Mavin. 

Soutěžní vína mohou zájemci ochutnat 7. května ve Znojmě, v dalších dnech také v Českých Budějovicích, Němčičkách a Ostravě. Putování růžových vín skončí 21. června v Ústí nad Labem. 


Zdroj: ČTK, 2. 5. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 01:58