Slovácko vydá novou kuchařku s místními specialitami
26. 5. 2014 | Denik.cz
Sdružení cestovního ruchu Region Slovácko připravuje vydání druhého dílu Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku. V kuchařce budou zachyceny recepty, které jsou sesbírány od pamětníků z celého Slovácka, řekla dnes ČTK projektová manažerka Regionu Slovácko Lenka Durďáková.
Lidé v nové kuchařce podle Durďákové najdou recepty například na tradiční slovácké pěry, přesňáky, chábovice a další jídla, u kterých většinou dosud netušili, co se za jejich názvy skrývá.
"Předchozí první díl kuchařky se setkal s velkým zájmem. Náklad 2000 výtisků byl v krátké době vyprodán. Rádi bychom uchovali tradiční hodnoty Slovácka a podpořili ty, kteří se rádi vracejí ke kořenům naší historie," podotkla Durďáková.
Kuchařka zaměřená na tradiční pokrmy by podle Durďákové mohla zpestřit nabídku místní gastronomie. Tradice a folklor jsou totiž jednou ze silných stránek turistické nabídky Slovácka.
"Zahraniční turista očekává, že v našich restauracích dostane místní, regionální speciality. Je zbytečné Italům nabízet pizzu či těstoviny, když očekávají něco z místní kuchyně, třeba kachní pečínku. Z tohoto pohledu je zachování tradičních receptur také výzvou pro místní podnikatele," podotkl předseda správní rady Regionu Slovácko Květoslav Tichavský.
Zájemci o kuchařku se mohou zaregistrovat v turistických informačních centrech na Slovácku, ale také na webových stránkách www.slovackakucharka.cz.
Autor: ČTK
Zdroj: Denik.cz, 26. 5. 2014
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.12.2025 19:58
