V Libereckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina
29. 5. 2014 | APIC-AK
28. května 2014 Celkem šest výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2014. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 56 produktů od 21 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly masné a pekařské výrobky.
Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
K udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje 2014 navrhla hodnotitelská komise šest výrobků z následujících kategorií:
Kategorie - Oceněný výrobek a výrobce
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas - Šunkový salám RETRO,FOLDA s.r.o.
2. Masné výrobky trvanlivé Cena nebyla udělena
3. Sýry včetně tvarohu Cihlovka - Tomáš Pelikán
4. Mléčné výrobky ostatní BIO kozí mléko pasterované - Josef Pulíček
5. Pekařské výrobky včetně těstovin RACIO Trhadlo - JVS Semilská pekárna s.r.o.
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Cena nebyla udělena
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje BIO ovocná šťáva jablko s muchovníkem olšolistým - Jan Verich
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Cena nebyla udělena
9. Ostatní Český med z Podještědí pastovaný
Jiří Vomáčka
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
- Vladimíra Pachlová
- REGIONÁLNÍ AGRÁRNÍ RADA LIBERECKÉHO KRAJE
- Mobil: 420 774 440 567 Email: info@apic.cz
Zdroj: APIC-AK, 29. 5. 2014
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.12.2025 17:37
