Agris.cz - agrární portál

Rusko hodlá omezit objem plastových pivních lahví

12. 6. 2014 | ČTK

Rusko plánuje postupně omezit objem plastových pivních lahví na maximálně půl litru. Tento záměr je součástí vládní snahy o podporu zdravého životního stylu snížením nabídky levného alkoholu. Informovala o tom agentura Reuters.    

Dolní komora ruského parlamentu již v prvním čtení schválila návrh zákona, podle kterého bude od začátku příštího roku možné prodávat pivo v maximálně jedenapůllitrových plastových lahvích. Návrh nicméně čekají ještě tři hlasování v parlamentu, než ho bude moci podepsat prezident Vladimir Putin.    

V polovině příštího roku by se měl podle tohoto návrhu maximální objem plastových pivních lahví snížit na jeden litr. Od roku 2016 by pak bylo možné prodávat pivo v maximálně půllitrových plastových lahvích.    

Rusko již dříve zakázalo prodej piva v pouličních stáncích a omezilo reklamu na tento nápoj. Tato opatření měla negativní dopad na poptávku, což přimělo pivovary k uzavírání závodů. Ruskému trhu s pivem dominují nadnárodní společnosti Carlsberg, Anheuser-Busch InBev, Heineken a Anadolu Efes, píše Reuters.


Zdroj: ČTK, 12. 6. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 18:24