Agris.cz - agrární portál

Vinaři z ČR získali na soutěži v Prešově 67 zlatých medailí

19. 6. 2014 | ČTK

Vinaři z České republiky získali na mezinárodní soutěži vín Muvina v Prešově 67 zlatých medailí. Titul Champion kategorie bílá suchá vína si přivezl Sauvignon pozdní sběr 2013 z Vinařství Valihrach. Velkou zlatou medaili získala Pálava výběr z hroznů 2013 z Vinařství U Kapličky. ČTK to řekli zástupci Vinařského fondu. Soutěž se konala 12. až 13. června. 

Čeští vinaři získali polovinu všech medailí na soutěži. Nejvíce zlatých medailí, a to šest z šesti přihlášených vín, si odvezlo Vinařství V & M Zborovský. Dalších pět zlatých putuje do Vinařství Baloun na Břeclavsku. Soutěži Muvina byl přidělen patronát O.I.V. mezinárodní organizace pro révu a víno, což ji řadí mezi prestižní světové soutěže vín. 

"Kvalita hodnocených vín byla v letošním roce mimořádně vysoká a vyrovnaná. Svědčí o tom i rozstřel o červeného šampiona, který Josefu Valihrachovi unikl jen o vlásek, při dodatečném hlasování," uvedl hlavní sommeliér Národního vinařského centra Marek Babisz, který byl letos členem jedné z komisí. 


Zdroj: ČTK, 19. 6. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 03:31