Agris.cz - agrární portál

Vyjádření ministra zemědělství Mariana Jurečky k prodeji Pivovaru Samson nadnárodnímu koncernu Anheuser-Busch InBev (ABI)

2. 7. 2014 | MZe ČR

Vyjádření ministra zemědělství Mariana Jurečky k prodeji Pivovaru Samson nadnárodnímu koncernu Anheuser-Busch InBev (ABI):

Na základě právních analýz, které má Ministerstvo zemědělství k dispozici, nevnímáme prodej Pivovaru Samson nadnárodní skupině ABI jako hrozbu pro národní podnik Budějovický Budvar. Podle nám dostupných informací nemá změna vlastníka vliv na ochranné známky, ani na průběh soudních sporů. Ministerstvo zemědělství v současné době připravuje s vedením Budvaru plán dalšího rozvoje exportních možností tohoto podniku. Privatizaci Budějovického Budvaru neplánujeme. Již nyní investujeme do rozvoje a rozšíření výrobních kapacit. Cílem je zvyšování výstavu a exportu piva a v této souvislosti i vytvoření nových pracovních míst.

Hynek Jordán

ředitel Odboru komunikace MZe


Zdroj: MZe ČR, 2. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 11:50