Agris.cz - agrární portál

Festival Jídlo z blízka zahájen

8. 7. 2014 | bio-info.cz

V pondělí v Brně začal již čtvrtý ročník gastronomického festivalu Jídlo z blízka.   

Od 7. až do 31. července si můžete ve vybraných brněnských restauracích a jedné jihomoravské užívat jedinečná degustační menu připravená výhradně z čerstvých sezónních surovin od regionálních producentů. Čeká na vás také 30 atraktivních vzdělávacích a degustačních akcí doprovodného programu. 

Snadná rezervace míst a platba menu probíhá až do konce festivalu na www.jidlozblizka.cz. Rezervovat si tam můžete také místo na dílnách či degustacích v rámci doprovodného programu.

Jste milovníci dobrého jídla a budete trávit alespoň část léta v Brně? Zajímáte se o to, odkud vaše jídlo pochází? Právě pro vás budou od 7. do 31. července připravena v rámci festivalu Jídlo z blízka speciální degustační menu z regionálních surovin za festivalové ceny či kulinářské dílny ve vybraných brněnských restauracích.

Po tři červencové týdny si můžete v dobrých brněnských podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek. „Letošní novinkou je angažmá mimobrněnské restaurace Hotelu Termal Mušov. Věříme, že si hosté nenechají ujít kulinářský výlet k Mušovským jezerům“, říká Lucie Frgalová ze Slow Food Brno, který festival organizuje.

V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.

Chcete vědět více o tom, odkud vaše jídlo pochází? Lucie Frgalová doplňuje: „Letní festival má také doprovodný program, na kterém se osobně seznámíte se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou. Pod jejich laskavým dohledem si můžete vyzkoušet tradiční řemesla, naučit se klasické recepty nebo ocenit půvab moravských vín.“

Vezměte rodinu, domluvte se s přáteli a užijte si léto v Brně!

Čtvrtého ročníku gastronomického festivalu Jídlo z blízka se účastní brněnské podniky Bohéma, Borgo Agnese, Boulevard, Green, Kavárna Era, La Bouchée, Palazzo, U Fidela a jihomoravská restaurace Hotelu Termal Mušov.

Prozkoumejte příběh surovin, zamluvte si stůl na www.jidlozblizka.cz a ochutnejte jižní Moravu na jedné z největších gastronomických událostí tohoto roku v Brně! Nikde jinde nepoznáte jídlo z blízka tak zblízka.


Zdroj: bio-info.cz, 8. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 11:06