Agris.cz - agrární portál

Americké fastfoody v Číně prý používaly prošlé maso

22. 7. 2014 | ČTK

Americké řetězce rychlého občerstvení McDonald's, KFC a Pizza Hut v Číně nyní čelí skandálu, že do svých výrobků zpracovávaly prošlé maso. Hovězí a kuřecí s údajně prošlou lhůtou trvanlivosti jim prý dodávala místní společnost Husi Food, informují zahraniční média. Firmy uvedly, že s uvedenou dodavatelskou firmou ukončí okamžitě spolupráci; čínským zákazníkům se omluvily.    

Společnost McDonald's dnes podle serveru amerického listu USA Today uveřejnila reakci, ve které napsala, že "potraviny pro ně mají tu nejvyšší prioritu" a že "nebudou tolerovat nelegální jednání".    

"Přítel mi zavolal a řekl mi, ať nejím nic od McDonald's - minutu poté, co jsem si tu objednala kuřecí hamburger. Ale co mohu dělat? Už jsem si objednala a pospíchám. Ano, mám obavu o své zdraví. Zkusím se (tomuhle jídlu) alespoň na nějakou dobu vyhýbat. Jsem touhle firmou vážně zklamaná," uvedla čtyřiadvacetiletá Čchen Lu v restauraci McDonald's v Šanghaji.    

V Číně jsou americké řetězce rychlého občerstvení velmi rozšířené a oblíbené. V uplynulých dvou letech se však objevilo vícero zpráv o problémech s kvalitou surovin v některých z těchto poboček.


Zdroj: ČTK, 22. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 10:35