Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 24. 7. 2014

25. 7. 2014 | Agris

SZPI zakázala „instantní čaje“ s minimálním obsahem čaje

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) při kontrole výrobce instantních čajů, společnosti LN GROUP s.r.o. se sídlem v Dolanech č.p. 683 v Olomouckém kraji, odebrala vzorky ze dvou výrobních šarží, u kterých laboratorní analýza prokázala nevyhovující hodnoty obsahu čajového extraktu.

Plochy s geneticky modifikovanou kukuřicí v České republice dlouhodobě klesají

Geneticky modifikované kukuřice se letos v České republice vypěstuje méně. Pěstuje se na 1754 hektarech, což je o 806 hektarů méně než v loňském roce. Stejná situace je v ostatních státech Evropské unie, kde plochy s geneticky modifikovanými rostlinami stagnují nebo klesají. V mimoevropských zemích naopak každoročně přibývá polí s geneticky upravenými rostlinami.

Vývoj trhu s mlékem nelze po konci kvót odhadovat, řekl Jurečka

Jak se bude vyvíjet trh s mlékem, až skončí kvóty pro státy Evropské unie, neumí český ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) ani jeho rakouský kolega Andrä Rupprechter odhadnout. Oba to řekli dnes na tiskové konferenci po jednání v Židlochovicích na Brněnsku.

Houby začaly růst hlavně na horách, pomohly silné deště

Silnější deště v uplynulém týdnu spustily růst hub na horách. V nížinách houbaři stále nepochodí. Proti jiným letům je ale výskyt hub stále podprůměrný, situace by se snad mohla zlepšit koncem prázdnin. Řekl to dnes Jaroslav Landa z České mykologické společnosti.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 25. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:09