Agris.cz - agrární portál

V britských školách budou nabízeny fair trade potraviny

29. 7. 2014 | bio-info.cz

Fairtrade Foundation vítá začlenění kritérií trvalé udržitelnosti do nových Kritérií školního stravování, které představil v červnu britský ministr školství. 

Manuál vysvětlující Kritéria školního stravování (School Food Standards) poskytuje také informace pro kuchařky ve školních jídelnách jak nakupovat a používat ve školních pokrmech potraviny ze systému Fairtrade.

Mezi Fairtrade certifikovanými potravinami, vhodnými pro školní stravování, patří například těstoviny, rýže, luštěniny, kuskus, quinoa a samozřejmě ovoce jako banány a ananas. Další potraviny, které mohou být použity například jako zákusek, při různých kulturních událostech nebo v hodinách vaření, jsou džusy, oplatky či čokoláda.   Ve Velké Británii je v současné době okolo 1 350 Faitradových škol (Fairtrade Schools) a jejich počet roste díky podpoře učitelů i zájmu školáků.

Zdroj: Fairtrade Foundation


Zdroj: bio-info.cz, 29. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 04:00