Agris.cz - agrární portál

Jihomoravské pivovary si zatím chválí průběh letošního léta

29. 7. 2014 | ČTK

Jihomoravské pivovary si zatím chválí průběh letošního léta. Teplé počasí vede ke zvýšené spotřebě piva v hospodách i obchodech. Pivovary nárůst odhadují oproti loňsku v jednotkách procent. Vyplývá to z ankety ČTK mezi pivovary.    

Podle finančního ředitele vyškovského pivovaru Ondřeje Štěpánka roste prodej mírně. Týká se to hospod i supermarketů. Na celkový roční výstav pivovaru to ale velký vliv mít nebude. "Očekáváme, že letos prodáme znovu kolem 20.000 hektolitrů," uvedl Štěpánek. Vyškovské pivo podle něj zůstává regionální záležitostí. Prodeji pomohl především horký červen. "Červenec ještě vyhodnocený nemáme, ale bude to asi také dobré," uvedl Štěpánek.    

Růst poptávky zaznamenal i největší pivovar v regionu Starobrno. "Dobře si vede nový extra chmelený ležák Starobrno Drak. Oproti minulému roku i předchozímu měsíci zaznamenáváme o jednotky procent zvýšený zájem také o naše nepasterizované sudové pivo," uvedla mluvčí pivovaru Kateřina Beute.    

Podle sládka Zámeckého pivovaru Břeclav Jiřího Ryšavého je letní sezona lepší než loňská, i když loni pivovar s výrobou teprve začal. "Letošní léto je každopádně lepší, vaříme podle potřeby třikrát až čtyřikrát do týdne," uvedl Ryšavý. Břeclavské pivo se už podle něj prodává i za hranicemi jižní Moravy, zejména v síti prodejen Enapo.    

Poslední ze čtveřice jihomoravských průmyslových pivovarů, Pivovar Černá Hora, po vstupu své mateřské společnosti na burzu prodej nekomentuje.    

Filip Vrána 


Zdroj: ČTK, 29. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 21:19