Agris.cz - agrární portál

Slovenské likérce St.Nicolaus vzrostly loni v ČR tržby o třetinu

31. 7. 2014 | ČTK

České pobočce největší slovenské likérky St.Nicolaus loni vzrostly tržby o třetinu na 404 milionů korun. Čistý zisk klesl ze 2,8 na 2,5 milionu Kč. ČTK to zjistila z výroční zprávy společnosti uložené ve sbírce listin.

"Celkově jsme v roce 2013 objemově prodali o více než 25 procent lihovin více než v roce 2012," řekl ČTK výkonný a obchodní ředitel firmy Jiří Štesl. Největší růst prodejů zaznamenala firma v kategorii vodek, především ochucených, a ovocných lihovin. Naopak nejméně se dařilo prodejům emulsních likérů, tedy těch, které obsahují čokoládu, smetanu, kakao nebo vejce. 

Lihoviny představovaly loni 90 procent prodejů firmy v Česku. Společnost v tuzemsku prodává také vína, nealkoholické nápoje a sirupy, křen či ocet. Z hlediska odvodu spotřební daně z lihovin byla loni podle Štesla St.Nicolaus-trade CZ čtvrtým největším prodejcem lihovin na českém trhu. 

V růstu na českém trhu se firmě daří i letos, uvedl Štesl. Tempo růstu v prvním pololetí bylo srovnatelné s předcházejícím rokem. 

St.Nicolaus působila na českém trhu od roku 1996, před sedmi lety firma v Česku své aktivity utlumila. V srpnu 2010 ale uvedla, že se chystá svou pozici na českém trhu výrazně posílit a její prodeje od té doby výrazně rostou. 

Společnost, která je největším výrobcem lihovin na Slovensku, na tamním trhu ročně prodá zhruba třetinu veškerých lihovin. 


Zdroj: ČTK, 31. 7. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 17:45