Agris.cz - agrární portál

Na Zemi živitelce se letos představí přes 600 vystavovatelů

13. 8. 2014 | ČTK

Na 41. ročníku agrosalonu Země živitelka se letos představí 602 vystavovatelů, spoluvystavovatelů a obchodníků ze 17 zemí. Tradiční akce se uskuteční od 28. srpna do 2. září na českobudějovickém výstavišti. Na tiskové konferenci to dnes uvedli organizátoři. Slavnostního zahájení by se měli zúčastnit prezident Miloš Zeman a ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), Národních dožínek v sobotu 30. srpna pak premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Loni akci navštívilo 101.000 lidí.    

Největší tuzemský agrosalon tradičně prezentuje celé zemědělsko-potravinářské odvětví. Velmi silné bude i v letošním roce zastoupení vystavovatelů zemědělské techniky. Po letech se na výstavu vracejí také výrobci krmiv.    

V rámci druhého ročníku Angus show a 1. ročníku Limousine show návštěvníci uvidí 125 kusů dvou hlavních plemen masného skotu, představí se také regionální chovatelé ovcí a koz. Výzkumný ústav živočišné výroby ukáže všechna původní česká plemena hospodářských zvířat od slepic po koně. Vystaveny budou také chovatelské potřeby.    

Potravinářská část výstavy bude zaměřena především na oceněné výrobky od regionálních výrobců, národní značku kvality Klasa a další marketingové značky. Objeví se ochutnávky i prodejní stánky, kde si návštěvníci budou moci zakoupit oceněné produkty. Poprvé bude letos vyhlášena Cena prezidenta Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek. Zvláštní pavilony budou věnovány obnově a rozvoji venkova, lesnímu a vodnímu hospodářství.    

Souběžně s agrosalonem bude na výstavišti Mezinárodní výstava družstevnictví a výstava Ekostyl věnovaný ekologii a zdravému životnímu stylu. Jako každý rok se i letos uskuteční soutěž Zlatý klas o nejlepší vystavený exponát v jednotlivých kategoriích, kterou vyhlašuje ministerstvo zemědělství.


Zdroj: ČTK, 13. 8. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 18:44