Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 22. – 24.8.2014

25. 8. 2014 | Agris

Reuters: Obchodníci v EU přemýšlejí, jak obejít ruské embargo

Britové, kteří v srpnu letí na Kypr, obvykle míří za sluncem, mořem a plážemi, jistý obchodník s ovocem a zeleninou z hrabství Lincolnshire tam ale tento týden jede pro brambory. Rusko totiž zakázalo dovoz potravin z většiny zbývajících evropských zemí, firmy se proto nyní perou o nové zákazníky a dodavatele.

Prodávejte jinde, radí ministerstvo firmám kvůli sankcím

Jak naložit s dopady ruských sankcí na českou ekonomiku? Máme plán, vzkázalo dnes ministerstvo zahraniční některým zástupcům tuzemských firem na společné schůzce. Ve spolupráci s ministerstvem průmyslu a obchodu totiž podnikatelům poradilo, kam mohou místo Ruska nasměřovat své výrobky.

Stát draze platí za odprášení obilí. Prach ale neměří, stačí mu výpočet

Stát slíbil vyplatit stovky milionů korun za lapání obilného prachu. Co tuna prachu, to dva až tři miliony na dotaci. Není přitom vůbec jasné, zda je odprašování potřeba. K přiklepnutí podpory se totiž prach nemusí měřit, stačí ho spočítat. Prach navíc často končí tam, odkud přišel - na poli.

Tisková zpráva Evropské komise - Aplikace, která vám pomůže koupit dobré potraviny za nejlepší cenu

Na začátku srpna vydala Evropská komise tiskovou zprávu, ve které podpořila projekt FoodLoop. Aplikace FoodLoop app, která v rámci projektu vznikla, informuje spotřebitele o tom, je-li u výrobku snížena jeho cena, protože se blíží datum použitelnosti nebo datum minimální trvanlivost.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 25. 8. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 19:27