Agris.cz - agrární portál

Šampionem mikulovské podoblasti se stal Ryzlink rýnský 2013

25. 8. 2014 | ČTK

Šampionem Národní soutěže vín mikulovské vinařské podoblasti se stal Ryzlink rýnský 2013 pozdní sběr Miroslava Volaříka. Vítězný vzorek současně vyhrál kategorii bílých suchých a polosuchých vín. ČTK to řekli organizátoři soutěže. Celkem porota hodnotila 485 vzorků vín.    

V kategorii červených suchých a polosuchých vín zvítězil Cabernet Sauvignon 2012 výběr z hroznů firmy Vinné sklepy Valtice.    

"Jsem rád, že se nám po roce podařilo vrátit na mikulovský vinařský trůn," uvedl Filip Mlýnek z Vinařství Volařík. Před dvěma lety i letos firma uspěla s Ryzlinkem. "Tyto úspěchy potvrzují, že cesta výběru odrůd, které historicky pod Pálavu patří, je správná," uvedl Mlýnek.    

Porota udělila vedle titulů šampiona a vítězů kategorií také 81 zlatých, 74 stříbrných a pět bronzových medailí a 384 nominací do Salonu vín.    

Postupující vína z mikulovské vinařské podoblasti se v dalším kole sejdou s nejlepšími víny z velkopavlovické, slovácké a znojemské vinařské podoblasti a vinařské oblasti Čechy. Soutěžit se bude o postup do finálového kola, tedy přímý souboj o titul absolutního Šampiona, vítězů kategorií, medaile a také o umístění v Salonu vín České republiky.


Zdroj: ČTK, 25. 8. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 03:49