24.9.2014 Konference České potravinářské fórum
26.08.2014 | Agris
Pozvánka na konferenci České potravinářské fórum.
Akce se bude konat 24. září 2014 v Praze (hotel Jurys Inn, Praha 8).
České potravinářství se dlouhodobě potýká s řadou problémů. Může za to jak nová česká i evropská legislativa, dovoz levných a nekvalitních potravin ze zahraničí, tak změny chování na straně spotřebitele. Svůj podíl mají ale také výrobci a prodejci – ať už možným šizením výrobků, špatnému označování alergenů ve výrobcích nebo chybným skladováním produktů. Jak velké musí být pokuty, aby se situace neopakovala, a je pravda, že jsou to zákazníci, kteří vyžadují především levné potraviny. Lidé se stále více začínají zabývat tím, odkud jídlo pochází a kdo ho vyrábí, objevili kouzlo lokálních výrobků, farmářských trhů či možnosti vypěstovat si svépomocí zeleninu i ve velkých městech. Hlavním tématem konference bude nová legislativa a s ní spojené novinky.
Využijte snížený registrační poplatek platný do 01.09.2014.
Program konference:
- Novela rámcového zákona 110/1997 Sb., o potravinách a důsledky vyplývající z jejího přijetí
- - Shrnutí nejdůležitějších změn zákona
- - Činnost úřadu pro potraviny
- - Změny a termíny v označování potravin
- MUDr. Viera Šedivá, vrchní ředitelka, sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Ministerstvo zemědělství ČR
- Jak bude vypadat kontrola ze strany Státní zemědělské a potravinářské inspekce
- - rozšíření kompetencí
- - novela o Státní zemědělské a potravinářské inspekci
- Ing. Jindřich Pokora, ředitel odboru kontroly, laboratoří a certifikace, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
- Kontrola ze strany Státní veterinární správy
- - kontroly restaurací
- - oznamovací povinnost výrobců živočišních potravin při dovozu - vyhodnocení fungování zákona
- MVDr. Jan Váňa, ředitel Odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví, Státní veterinární správa
- Dohledatelnost původu surovin českých výrobků
- Ing. Jaroslav Faltýnek, předseda zemědělského výboru, Poslanecká sněmovna ČR
- Přínosy novely rámcového zákona pro spotřebitele
- - méně známe a nemedializované dopady novely
- Zástupce Potravinářské komory České republiky
- Podíl českých potravin v českých obchodech
- - reálná situace na trhu
- - spolupráce s lokálními a regionálními podnikateli
- - terminologie
- Zástupce Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR
- Český potravinářský průmysl 10 let po vstupu do EU
- Doc. Ing. Tomáš Doucha, CSc.,Úsek Věda a výzkum, odd. ekonomiky zemědělství a potravinářství, Ústav zemědělské ekonomiky a informací
- Alternativní prodejní kanály
- Jiří Sedláček, předseda sdružení, Archetyp - občanské sdružení (v jednání)
PROGRAM KONFERENCE | PRAKTICKÉ INFORMACE + MÍSTO KONÁNÍ | ON-LINE REGISTRACE
Na setkání se těší
- Helena Sochrová
- manažerka konference
- helena.sochrova@bids.cz
- +420737461336
Další články v kategorii
- Spotřeba vína v Česku loni klesala, odpovídá to celoevropskému trendu (29.03.2024)
- Šlechtění a tvorba ekonomických selekčních indexů (28.03.2024)
- Komora: Loni přibylo žadatelů o podporu, farmy se rozdělovaly účelově (28.03.2024)
- SVS loni v Olomouckém kraji kvůli možnému týrání zvířat provedla 250 kontrol (28.03.2024)
- Umělá inteligence upravila pivo. Experti novou variantu ocenili (28.03.2024)
- Státy EU se shodly na prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, platí ale omezení (28.03.2024)
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)