Souhrn událostí uplynulého dne – 28. 8. 2014

Prezidentovi se nelíbí, že v Česku obsadily trh zahraniční řetězce

Prezident Miloš Zeman kritizoval přesilu zahraničních obchodních řetězců na českém trhu. Jejich zisky jsou podle něj příliš vysoké, navíc se nesnaží podporovat odbyt tuzemských výrobců. Česko by se podle prezidenta mělo inspirovat v zahraničí, kde převažují domácí řetězce i zboží. Obyvatelé Česka by navíc měli více kupovat české potraviny.

EU rozšířila pomoc kvůli ruskému embargu na máslo a další výrobky

Evropská komise dnes oznámila novou finanční pomoc pro evropské výrobce některých mléčných výrobků, které postihlo ruské roční embargo na dovoz západních potravin. Nejnovější opatření se má konkrétně týkat másla, sušeného odstředěného mléka a některých druhů sýra. O velikosti nejnovější pomoci komise neinformovala.

Opět nevyhovující sýry

Francouzský výrobce sýrů v rámci své samokontroly zjistil ve svých výrobcích, konkrétně v sýrech ze syrového mléka, shigatoxinogenní E. coli a okamžitě informoval odběratele těchto sýrů v zemích EU. Jedním z nich byl také český odběratel společnost Český archiv vín, s.r.o.

Ministr Jurečka na Zemi živitelce: Největší mezinárodní agrosalon v České republice by měl zvýšit prestiž českého zemědělství

Ministr zemědělství Marian Jurečka dnes zahájil největší tuzemskou výstavu zaměřenou na zemědělství a venkov. Na Výstavišti v Českých Budějovicích tak začal 41. ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Ministerstvo zemědělství pro její návštěvníky připravilo například informační akci o bezpečnosti potravin, semináře pro odborníky, ministr ocení vědecké pracovníky. Výstava potrvá do 9. září.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info