Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2.9.2014

3. 9. 2014 | Agris

Cena citronů trhá rekordy. Může za to mráz a neúroda v Jižní Americe

Nejkyselejší na citronech je v současnosti jejich cena. Přestože se každé září cena těchto citrusových plodů vyhoupne do vyšších sfér, než je obvyklé během zbytku roku, letos trhá rekordy. V závislosti na prodejci musí dnes zákazník za kilogram citronů vytáhnout z peněženky mezi 80 a 95 korunami.

Kontrola přepravy odpadů přes hranice nezjistila žádné závažné porušení zákona

Společná kontrolní akce pracovníků MŽP, ČIŽP, celní správy a dopravní i cizinecké policie proběhla koncem srpna na bývalém česko-slovenském hraničním přechodu Starý Hrozenkov – Drietoma. Kontroloři se zaměřili na přepravu odpadů, které se do ČR vozí k dalšímu využití, nebo přes republiku putují do jiných států.

Zemědělci mají sklizeno 93 pct obilí, úroda bude vyšší než loni

Zemědělci mají sklizeno 93,4 procenta ploch základních obilovin a celková produkce činí 7,511 milionu tun. Již dnes je tak na úrovni celkové loňské úrody, navíc na rozdíl od výsledků roku 2013 čísla zatím nezohledňují úrodu kukuřice a ostatních obilovin.

Ministr zemědělství Jurečka: Projekt Ovoce a zelenina do škol vstupuje do nového školního roku s vyšší finanční podporou

Žákům prvního stupně základních škol, ale nově i předškolákům a žákům šestých tříd speciálních škol, je od nového školního roku určen projekt Ovoce a zelenina do škol. Zvyšuje se také finanční podpora. Projekt probíhá v České republice od roku 2009 v rámci Společné zemědělské politiky EU.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 3. 9. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 13:06