Agris.cz - agrární portál

Pivovar Zubr do srpna zvýšil prodej piva o procento

4. 9. 2014 | ČTK

Pivovar Zubr za prvních osm měsíců letošního roku zvýšil prodej piva meziročně o procento. Slibný růst letního prodeje zpomalilo deštivé počasí v srpnu, řekl dnes ČTK ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček. Letošní produkce přerovského pivovaru by měla zůstat na úrovni roku 2013.

"Do konce srpna máme zatím lepší celkový prodej než loni. Srpen nám ale kvůli deštivému počasí moc nepomohl. Jestliže jsme na konci července měli prodej meziročně vyšší o osm procent, tak na konci srpna to bylo o jedno procento," uvedl Pluháček. 

V srpnu pršelo a lidé měli méně příležitostí posedět s přáteli na venkovních zahrádkách, které jsou motorem letního prodeje piva. "V srpnu jsme proti loňsku, kdy bylo stabilnější počasí, měli nižší výstav. Ale díky tomu, že odbyt v červnu a červenci byl lepší, jsme lehce nad loňským prodejem," řekl Pluháček. 

Pivovar Zubr na sklonku léta začal vařit nové jedenáctistupňové pivo Grand s vyšším obsahem hořkých a aromatických látek, s jehož pomocí chce dát nový impulz poptávce. Volba na jedenáctistupňové pivo podle Pluháčka padla kvůli tomu, že tato část pivního trhu nyní roste nejrychleji. "Už dlouho uvažujeme o tom, že dáme na trh nový produkt, který se bude prodávat po celý rok. Děláme spoustu speciálů, například vánočních, takže jsme chtěli přijít s novinkou, která trh oživí," uvedl. 

Výstav Pivovaru Zubr za celý letošní rok by podle Pluháčka měl zůstat na loňské úrovni. V roce 2013 přerovský pivovar zvýšil prodej piva meziročně o dvě procenta na 240.000 hektolitrů. Loni vykázal nárůst prodeje sudového piva, zvýšil export a odbytu pomohlo i teplé počasí v předvánočním období, kdy poptávka po pivu každoročně výrazně roste. 

Export se na loňském prodeji Pivovaru Zubr podílel téměř 30 procenty. Hlavním vývozním teritoriem zůstalo Slovensko. Pivovar loni vyvážel také do Ruska, Švédska, Finska a na Ukrajinu. První zásilky plechovek s pivem Zubr zamířily i do Vietnamu. 

Pivovar Zubr patří do pivovarnické skupiny středomoravských pivovarů Zubr, Holba a Litovel. Jejich roční výstav je do jednoho milionu hektolitrů piva. Závody prodávají svá piva především na Moravě a ve východních Čechách. 


Zdroj: ČTK, 4. 9. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 16:49