Agris.cz - agrární portál

Zájem výrobců potravin o soutěž Perla Zlínska stoupá

9. 9. 2014 | ČTK

Mezi regionálními výrobci potravin stoupá zájem o účast v soutěži Perla Zlínska. Do letošního ročníku přišlo celkem 134 vzorků od 43 výrobců, loni komise hodnotila 80 výrobků od 38 žadatelů o udělení ocenění. ČTK to dnes řekla ředitelka zlínské agrární komory Jana Brázdilová.    

"Tradičně nejobsazenější jsou pekařské výrobky. Sortiment je velmi široký od běžného pečiva, chleba, koláčů až po cukroví," poznamenala Brázdilová.    

Soutěž pořádá devátým rokem agrární komora spolu se Zlínským krajem a vyhodnocují se v ní nejlepší masné, mléčné, pekařské a cukrářské výrobky, zelenina a ovoce, med, alkoholické a nealkoholické nápoje a ostatní. Ocenění výrobci pak mohou titul Perla Zlínska používat na obalech.

Podle Brázdilové je ale komplikovaná kategorie masných výrobků. "Snažíme se, aby základní surovina byla českého původu, což je nyní ve zpracování masa problém. Druhým aspektem je také zaměstnanost v kraji, nejen aby výrobce vyráběl kvalitní potraviny, ale také aby zaměstnával lidi z okolí," uvedla ředitelka.    

Letošní vítězové soutěže převezmou certifikáty 4. října ve Zlíně v rámci Dnů kraje. Lidé budou moci na místě ochutnat výrobky daných firem při farmářském trhu.


Zdroj: ČTK, 9. 9. 2014





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 15:19